Fastighet
Knalleland

Knallerian

Adress: Bergslenagatan 42, Borås, Sverige Byggnadsår: 1975 Total area: 22 500 kvm

Revitaliserat landmärke

Knallerian är en signifikant och central del av handelsområdet Knalleland i Borås. Visionen innefattar att utveckla och öka attraktionskraften i både fastigheten och området. Utvecklingsplanerna inkluderar ett mer effektivt nyttjande av handelsytor, förnyad yttre gestaltning och fokus på att få fler olika typer av verksamheter till huset.

Tillgången på kollektivtrafik och parkeringar är god, vilket skapar bra förutsättningar för handel, attraktiva arbetsplatser och lättillgängligt serviceutbud. Positionen som levande destination ska nu förstärkas för landmärket Knallerian. På sikt ser vi möjligheter att komplettera befintlig byggnad med nya boenden i ett utvecklat fullserviceområde.

Knallerian är en central och signifikant del an handelsområdet Knalleland. Området har över sju miljoner besökare varje år och omfattar totalt omkring 100 butiker. Tillsammans med arenaområdet och Borås Djurpark ska Knallerian bli en levande destination med shopping, upplevelser, service och boende.Goda parkeringsmöjligheter och lokaltrafik med både buss och tåg gör Knallerian tillgängliga för alla. Kommunikationerna gör att fastigheterna passar många olika verksamheter, bland annat handel, utbildning, vårdinrättning, boende eller kontor.Beläget i norra delen av centrala Borås nås stora delar av staden inom några minuter med bil och nära anslutningar till Göteborg, Jönköping och Varberg finns.
Fastigheten rymmer totalt 22 500 kvm uthyrningsbar yta, fördelat på handel, kontor, gym och andra verksamheter. Till fastigheten hör också betydande ytor för parkering. Innefattar en av de två gallerior som utgör en stor del av handelsområdet Knalleland.Handelsområdet Knalleland inhyste från början butiker från flertalet av Borås välkända postorderföretag. Området har sedan starten 1975 växt till att idag innefatta omkring 100 butiker och verksamheter med sju miljoner besökare varje år.
I Knallerian finns bland annat Kappahl, Lindex, Dressmann, Brothers, Nordic Wellness, Intersport, Kicks, Björk&frihet seconhand, Albrekts Guld, Hälsokraft, J&V Store, Café Pausa, Min Mobild och Sia's hair studio.
Fastigheten ligger i anslutning till väg 42 som norrut leder mot Vårgårda och söderut mot Varberg. Från vägen når du även riksväg 40 som tar dig till Göteborg eller Jönköping. på och kring fastigheten finns även goda parkeringsmöjligheter samt även möjlighet till elbilsladdning.Busshållsplats Borås Knalleland trafikeras tätt av linje 1 samt av linjerna 31 och 150. Dessutom har området en egen tågstation som trafikeras av Västtågen mot Borås Centrum/Varberg och Vänersborg.
Fjärrvärme, komfortkyla, person- och lasthissar, flertalet lastkajer och källsortering. Internetanslutning via fibernät.

Fakta om fastigheten

AdressBergslenagatan 41-47
OrtBorås
StadsdelKnalleland
Total area22 500 kvm
HissJa
UppvärmningFjärrvärme
BredbandFiber
KällsorteringJa, flertalet fraktioner
ParkeringJa, laddmöjlighet finns

Visioner för fastigheten

Ett aktivt arbete med gallerian

Knallerian har länge varit signifikant för handelsområdet och Cernera har planer på att inte bara bevara, utan också förstärka fastighetens och områdets attraktionskraft. Dessa planer inkluderar ett mer effektivt utnyttjande av handelsytor, förnyad yttre gestaltning och fokus på att få fler olika typer av verksamheter till huset. Fastigheten ligger attraktivt nära arena, event samt handel. Tillgången till kollektivtrafik och parkeringar är god. Sedan tidigare har fastigheten ett flertal väletablerade hyresgäster som Cernera är glada att få fortsätta och utveckla samarbetet med.

Visionen innefattar bland annat: 

 • En destination med handel, event och boende
 • Förnyad yttre gestaltning
 • Effektivare nyttjande av handelsytor
 • Fokus på att få fler typer av verksamheter till fastigheten

Utbud & Avstånd

Centrum
1 km
Buss
150 m
Tillgänglighet
Ja*
Park
360 m
Vatten
350 m
Gångstråk
0 m
Restaurang
0 m
Affär
0 m
Parkering
15 m
* Lokalen är tillgänglighetsanpassad enligt de normer som fanns när lokalen senast renoverades. Vid ny lokalanpassning förhåller vi oss till regler som gäller idag.

Lediga lokaler i Knallerian

Kontorslokaler
Kontorsdel ovanför gallerian Knallerian i Borås
Bergslenagatan 42, Borås

Flexibel lokal för till exempel kontor, skola eller vård i Knalleland

200-3 000 m²
Butikslokaler
En försommarbild på Knallerians entré. Lummig inramning sett från parkeringen framför ingången.
Bergslenagatan 42, Borås

Handelsyta i ett av Borås största landmärken Knallerian

40-3 000 m²

Intresseanmälan


  Läs Cerneras villkor om behandling av personuppgifter

  Kontakt

  Oskar Malmén

  VD
  Mobil: 073-097 40 08
  oskar.malmen@cernera.se