Handelsyta i ett av Borås största landmärken Knallerian

I Borås mest besökta handelsområde ligger Knallerian, en fastighet med stor potential och unika möjligheter för etablering av nya handelsytor. Knallerian är inte bara ett landmärke i Borås utan även en central punkt för handel. Här har ni chansen att vara en del av en spännande resa där vi revitaliserar och utvecklar en av stadens mest kända fastigheter.

Vi erbjuder stora, flexibla ytor som kan anpassas efter era behov. Möjligheten att öppna upp ytor i två eller fler etager gör att vi kan skapa generösa och inbjudande butiksmiljöer. Den befintliga galleriagången blir ett naturligt entréplan där en hiss eller rulltrappa leder upp till ett större plan.

Knallerian är en del av Borås största handelsområde, som lockar hela 7 miljoner besökare varje år. Detta ger er verksamhet en fantastisk exponering och möjlighet att nå en stor och varierad kundkrets.

Cernera har en långsiktig utvecklingsplan för fastigheten, den presenterar vi gärna och berättar mer om vid ett möte.

Fakta

Adress Bergslenagatan 42, Borås
StadsdelKnalleland
Storlek40-3 000 m²
HissJa
KonferensrumMöjlighet finns
UppvärmningFjärrvärme
BredbandFiber
KällsorteringJa, flertalet fraktioner
ParkeringJa

Om fastigheten

Knallerian är en signifikant och central del av handelsområdet Knalleland i Borås. Visionen innefattar att utveckla och öka attraktionskraften i både fastigheten och området. Utvecklingsplanerna inkluderar ett mer effektivt nyttjande av handelsytor, förnyad yttre gestaltning och fokus på att få fler olika typer av verksamheter till huset.

Allmän info
Fastigheten rymmer totalt 22 500 kvm uthyrningsbar yta, fördelat på handel, kontor, gym och andra verksamheter. Till fastigheten hör också betydande ytor för parkering. Innefattar en av de två gallerior som utgör en stor del av handelsområdet Knalleland. Handelsområdet Knalleland inhyste från början butiker från flertalet av Borås välkända postorderföretag. Området har sedan starten 1975 växt till att idag innefatta omkring 100 butiker och verksamheter med sju miljoner besökare varje år.

I Knallerian finns bland annat Kappahl, Lindex, Dressmann, Brothers, Nordic Wellness, Intersport, Kicks, Björk&frihet seconhand, Albrekts Guld, Hälsokraft, J&V Store, Café Pausa, Min Mobild och Sia’s hair studio.

Närservice
ICA, Systembolag, Apotek, caféer och restauranger samt handelsområdet Knalleland.

Teknisk info
Fjärrvärme, komfortkyla, person- och lasthissar, flertalet lastkajer och källsortering. Internetanslutning via fibernät.

Avstånd

Centrum
1 km
Buss
150 m
Tillgänglighet
Ja*
Park
360 m
Vatten
350 m
Gångstråk
0 m
Restaurang
0 m
Affär
0 m
Parkering
15 m
* Lokalen är tillgänglighetsanpassad enligt de normer som fanns när lokalen senast renoverades. Vid ny lokalanpassning förhåller vi oss till regler som gäller idag.

Intresseanmälan


  Läs Cerneras villkor om behandling av personuppgifter

  Kontakt

  Oskar Malmén

  VD
  Mobil: 073-097 40 08
  oskar.malmen@cernera.se