”Flexibilitet är extremt viktigt för oss”

Manpower är Sveriges ledande bemannings- och rekryteringsföretag och finns över hela landet. Kontoret i Borås var i behov av en större förändring, där önskemålet var att minska ytan till hälften. När det inte var möjligt började man söka efter andra fastigheter och kom i kontakt med Cernera.

– Vi har många hyresvärdar eftersom vi har över 70 kontor i Sverige. Vi har aldrig arbetat med Cernera tidigare, men när vi kontaktade dem stod de ut på ett positivt sätt. Deras kundansvarige, Patrik Hjert, var väldigt engagerad och aktiv, berättar Johan Lemström, Fastighets- och Inköpschef på Manpower. 

Manpower vet vad de vill ha när de letar efter en fastighet – och en hyresvärd. De har specifika krav och är inte rädda för att flytta om de inte är nöjda.

– När vi träffade Cernera märkte vi att de var väldigt öppna och hade en inställning att allt går att lösa. Det gillar jag. De första lokalerna de visade var inte rätt för oss men de kom tillbaka med andra alternativ. Då hade de på eget bevåg ritat in oss i andra

lokaler för att visa en bild av hur det skulle kunna bli. Jag gillar den pro-aktiviteten. Vi har inte tid att jaga, och då uppskattas verkligen att Cernera hade en tanke och engagemanget att presentera den på ett sätt som blev tydligt för oss.

Flexibilitet är särskilt viktigt för Manpower eftersom deras verksamhet är konjunkturkänslig. Fastighetsbranschen präglas av långa hyreskontrakt, vilket gör att betydelsen av en lyhörd och tillmötesgående fastighetsvärd inte kan överskattas.

– Det finns en inbyggd tröghet i fastighetsmarknaden, där man sitter på långa avtal. Då kan vi inte ha en fastighetsägare som går under jorden och bara kommer fram när avtalen ska omförhandlas. Generellt är det faktiskt så det funkar, och det har jag väldigt svårt för. Man vill ha en löpande kommunikation och en bra relation. Det är extremt viktigt för oss.

Manpowers nya lokaler finns i ett av Borås mest attraktiva företagshus – K11. Inför deras flytt gjordes stora anpassningar för att möta deras behov.

– Vi kostar på våra etableringar en hel del. Jag blev lite orolig när Corona kom, utifrån tillgången på material och att möten fick genomföras digitalt. Vi själva velade också ganska mycket angående ytan. I slutändan ville vi lägga till en yta som inte

var tänkt från början, men det gick att lösa det också vilket visar på hur flexibla Cernera är. Resultatet blev precis som vi ville ha det, och vi slapp också förseningar trots pandemin. Vi är supernöjda med att Cernera förstod oss och vår verksamhet.