”Jag vill inte bo någon annanstans”

Cerneras Vyn är ett ambitiöst bostadsprojekt med en sällsynt vacker utsikt över Bergdalen och Borås. Vid årsskiftet färdigställdes de 43 bostadsrätterna klädda i naturmaterial som trä och tegel. En av de som flyttade in är Jaana Englund.

– När jag bestämt mig för att flytta tillbaka till Borås efter några år i Göteborg och fick veta att det skulle byggas på Bergdalen blev jag intresserad direkt. För mig är läget det allra viktigaste. Jag hade inte möjlighet att vara med på visningen, men jag ringde mäklaren morgonen efter och sa att jag ville ha en trea i västerläge med stor balkong. Han sa att det finns en kvar. Då tar jag den sa jag, berättar Jaana Englund.

Trots det snabba beslutet har hon inte fått någon anledning att ångra sitt val. Lägenheten mäter 74 kvadratmeter och ligger längst upp i fastigheten med en fantastiskt utsikt över staden. Altanen är hela 34 kvadratmeter.

– Jag köpte kanske grisen i säcken lite, men det blev väldigt positivt och jag är jättenöjd. Jag gillar verkligen att se himlen och är det fint väder gör jag helst allt på altanen; här äter jag frukost, lunch och middag. 

Om vädret inte är det bästa går det ändå att få känslan av att sitta ute genom att öppna två stora skjutdörrar. Överhuvudtaget är Vyn ett bostadsprojekt där standarden är hög.

– Det fanns gott om möjligheter, men jag behövde i princip inte göra några tillval alls för att bli nöjd. Jag bestämde mig för en annan typ av parkett än vad som var standard och jag valde en diskho i mässing.

Jaana Englund sammanfattar det första halvåret med sitt nya boende som lugnt och härligt.

– Det är bara 1,5 km till stan och jag har samtidigt nära till naturen. Jag är på friluftsområdet Kype nästan varje dag. Jag älskar min nya lägenhet – framförallt läget och altanen. Jag vet inte var jag skulle kunna bo annars.