Heimdal

Heimdal är en vacker och välkänd hotellfastighet i centrala Borås. Gångavstånd till centrum är knappt 100 meter. Service och kommunikationer finns alldeles inpå knuten.

 

Fastighet: Heimdal
Adress: Sandgärdsgatan 25, Borås
Byggår: 1930
Arkitekt: Nils Sörensen

Allmän info

Fastigheten är belägen mitt i Borås och består av två byggnader om totalt 2 000 kvm. I huvudbyggnaden, som ligger på Sandgärdsgatan, finns reception och restaurang med frukostmatsal för hotellets gäster. Hotellet har cirka 55 rum. Garage finns i anslutning till båda byggnaderna.

Närservice

Fastigheten ligger i centrala Borås och i närområdet finns i stort sett all service man kan önska sig.

Teknisk info

Fjärrvärme, personhiss och källsortering. Internetanslutning via fibernät.

Historisk fakta

Heimdal byggdes för Borås Spirituosabolag och var ett kombinerat bostads- och affärshus. Stilmässigt ansluter byggnaden till 1920-talsklassicismens strama stilideal med enkla former och enhetlighet – en stil som utomlands kallas för Swedish Grace. Namnet Heimdal kommer från Borås tradition att ge kvarter namn utifrån olika teman. Stadens centrala delar har namn efter grekisk och romersk mytologi samt fornnordiska gudar. Heimdal var en av asarna som kunde se flera mil och höra gräset gro. Byggnaden har en bibehållen karaktär och anses därför ha ett kulturhistoriskt värde.

Fastighet: Heimdal
Adress: Sandgärdsgatan 25, Borås
Byggår: 1930
Arkitekt: Nils Sörensen

Kontaktpersoner

Patrik Hjert Kund-/uthyrningsansvarig Telefon: 033-29 01 92 Mobil: 0709-26 81 68 patrik.hjert@cernera.se

Mikael Pärleholt Förvaltningschef uthyrning lokaler Telefon: 033-29 01 97 Mobil: 0768-29 91 77 mikael.parleholt@cernera.se