Hugin

Adress: Stengärdsgatan 21, 503 33 Borås, Sverige Storlek: 1-4 rok Antal bostäder: 52

Lev livet i city

Mitt i centrala Borås förbereds nu kvarteret Hugin, på en mysig innerstadstomt mellan Stengärdsgatan, Skolgatan och Södra Kyrkogatan. De närmaste gatorna kännetecknas av blandad bebyggelse i olika höjder och från olika tidsepoker. Här ska vi bygga ett nytt hus med moderna lägenheter i fem våningar, med indragen takvåning. 

Stengärdsgatan har tidigare varit bebyggd, men efter att de tidigare husen revs tog bilparkeringar över och har successivt permanentats. Nu har vi möjlighet att återskapa kvarteret och den ursprungliga rutnätsstaden mitt i det gamla Borås. 

Hugins fasad får ett varmt och ljusgult handslaget tegel som går ända ner i byggnadens sockel. Fasaden varieras och bryts av med stående, silverlaserad träfasad. Mot Stengärdsgatan och innergården muras teglet i relief för att ge en varierad fasad som skapar behagliga skuggor. Längs gatunivån byggs bänkar för sittplatser med planteringar som ger växtliv. I husets hörn skapar vi möjlighet för bostadsrätten att nyttja en lokal för till exempel ett gemensamt hemmakontor, ett så kallat ”Bo-office”. Stora fönster släpper in ljus mot parkeringen.

Från entréerna på Skolgatan och Södra Kyrkogatan kliver du in till gårdsterrassens fyra trapphus. Varje lägenhet har stora fönster med generösa ljusinsläpp. Balkongerna är riktade mot väster och får vackra räcken av smidesstål. Som skydd mot ljud och vind installeras våningshöga skjutglaspartier med tunna eller inga profiler alls.

I Hugin bor du mitt i Borås City med närhet till stadens liv och service. En modern nyproducerad lägenhet ger dig möjlighet att leva det bekväma livet, med en blandning av aktiviteter och avkoppling.

Cityliv i kvadrat.

 


Visualiseringsbild av fasaden i kvällsskrud. Människor går förbi utanför. I luften spänner en vajer upp en gatulampa och på trottoaren står ett parkeringsställ för elsparkcyklar.

KORT FAKTA

BYGGSTART Q2 2022

PRELIMINÄR INFLYTTNING Q4 2023

ARKITEKT Amanda Karlberg, Tengbom arkitekter

BYGGHERRE Cernera och JOFAST

ANTAL LÄGENHETER 52 st

STORLEK LÄGENHETER 6 st 1:or, 17 st 2:or, 26 st 3/4:or, 3 st 4:or

HISS Ja

VÅNINGSPLAN 5

GARAGE Plats för 37 bilar

CYKELGARAGE Plats för 125 cyklar

MÄKLARE Carolina Walker, Fastighetsbyrån
carolina.walker@fastighetsbyran.se
070-962 27 00


Välj din nya bostad

Månadsavgiften kan justeras något bl.a. till följd av ändrat ränteläge.


Interiör visualiseringsbild av ett sovrum i motljus i projektet Hugin i Borås. Ett dukat matsalsbord i förgrunden, fönster mot söder och öst, genom fönstret skymtar tornet på Caroli kyrka.

 

Våra tillval

Som köpare av en lägenhet i Hugin får du en bostad som redan i grunden håller hög kvalitet. Bostäderna är ljusa, planlösningen är öppen och inredningen präglas av naturmaterial som klinker, kakel, sten och trä. Material som håller över tid och i generationer.

Vill du, så kan du utöver detta välja att sätta en personlig karaktär på din nya bostad.

Fördelen med att köpa nyproduktion är att du får chansen att skapa ditt eget unika boende med hjälp av våra proffsiga tillvalshanterare. Det ligger mycket arbete bakom vårt inredningskoncept och det finns en tanke bakom varje produkt. Standarden är till för att passa alla boendeformer.

Vi använder oss av ett modernt verktyg där du kan göra dina tillval helt själv via internet. Du kan klarmarkera rum, kommunicera med våra tillvalshanterare genom den smarta kommunikationsplattformen och följa kostnader för tillval fram till ”stopp-tiden”.

Du godkänner enkelt dina tillval med mobilt bank-id. Vill du ha rådgivning finns självklart möjlighet till det.

 

Tillvalsprocessen

1

Tillvalsinbjudan
Efter att du skrivit ett bokningsavtal för en lägenhet får du en inbjudan till att göra tillval via vår webbtjänst.

2

Tillvalstjänsten
I webbtjänsten gör du dina tillval, rum för rum. Bland annat köksluckor, kyl & frys, duschväggar, kakel och klinker, färg och tapeter, dörrar och teknisk utrustning.

3

Frågor?
Det går bra att ställa frågor om tillvalen i webbtjänsten till våra tillvalshanterare.

4

Slutför din beställning
När du är klar med dina tillval så markerar du rummet som klart. När samtliga rum i din nya lägenhet är markerade som klara så går beställningen iväg, du kommer få en bekräftelse via mail.


Kontakt
Carolina Walker
Mäklare, Fastighetsbyrån
Fastighetsbyrån logotyp
Carolina Walker, Fastighetsbyrån
Felix Smith
Kontakt
Felix Smith
Projektutvecklare

Säljbroschyr

 IntresseanmälanSamarbetspartners