Fastighet
Borås – Druvefors

Forsen

Adress: Druveforsvägen 32, 504 33 Borås, Sverige Arkitekt: Nils Nordmark Byggnadsår: 1913-1988 Total area: 6 200 kvm

Ett modernt kulturarv

Fastigheten Forsen 1 uppfördes av P A Åkerlund i flera etapper, strategiskt belägen för att kunna nyttja Viskans flöde som kraftförsörjning. Huskroppen som förr huserade vävmaskiner och fabrik finns kvar än idag, men med ett nytt syfte.

Cerneras vision om fastigheten är att förädla tidigare industri- och verkstadslokaler till kontor och handel. Människor möts, arbetar, umgås, vårdas och vävs samman och stärker inte bara stadsdelen Druvefors utbud utan också den utökade centrumbilden i Borås. Allt vackert inramat av vattnet.

Forsen ligger vackert invid Viskan i stadsdelen Druvefors, bara några minuters gångväg från Borås centrum. Busshållplats med bra förbindelser finns precis utanför fastigheten och anslutningar till riksväg 40, 41 och 27 nås med bil på bara någon minut. Intill fastigheten ligger ICA Maxi, Burger King, apotek och annan handel. I närområdet ligger även Åhaga, som erbjuder attraktiva lokaler för mässor och större konferenser.
Fastigheten rymmer ljusa och luftiga kontors- och verksamhetsytor på totalt cirka 6 200 kvm. Markparkering finns i anslutning till fastigheten.
I närområdet finns bland annat flertalet lunchrestauranger, ICA Maxi, Systembolaget, Apotek Hjärtat och DOZ Apotek, Arken Zoo, bageri, Vettris. Åhaga erbjuder attraktiva lokaler för mässor och större konferenser.
Riksvägar mot Göteborg/Jönköping, Vårgårda/Varberg, Värnamo (40, 41, 27) nås på ett par minuter med bil. Busshållsplats Druvefors utanför fastigheten trafikeras av linje 2 och 7. På cykel når du centrum på 2 minuter och till fots tar det 5 minuter.
Fjärrvärme, komfortkyla och källsortering. Internetanslutning via fibernät
Miljömärkt el. Total energianvändning*: 149 kWh/m², år

Fakta om fastigheten

AdressDruveforsvägen 32
OrtBorås
StadsdelDruvefors
Total area6 200 kvm
HissJa
UppvärmningFjärrvärme
BredbandFiber
KällsorteringJa
ParkeringJa

Visioner för fastigheten

Cerneras vision om fastigheten är att förädla tidigare industri- och verkstadslokaler till kontor och handel. Människor möts, arbetar, umgås, vårdas och vävs samman och stärker inte bara stadsdelen Druvefors utbud utan också den utökade centrumbilden i Borås. Allt vackert inramat av vattnet.

En av Borås attraktivaste stadsdelar Druvefors har sett en stor förändring bara de senaste åren. Borås centrum har utvidgats till att vävas samman med Druvefors där vi sett en stor tillbyggnad av bostäder och utbud, bland annat av Cernera.

Druvefors har sett en befolkningsökning på omkring 75% de senaste tio åren. Forsen är både ett tillskott till serviceutbudet tillsammans med att vara en kontors- och verksamhetshubb i en framåtblickande och växande stadsdel.

För att stärka stadsdelen behövs fler verksamhetsetableringar, en breddning av utbud och goda pendlingsmöjligheter.

Utbud & Avstånd

Centrum
700 m
Buss
120 m
Tillgänglighet
Ja*
Park
25 m
Vatten
40 m
Gångstråk
75 m
Restaurang
100 m
Affär
250 m
Parkering
Ja
* Lokalen är tillgänglighetsanpassad enligt de normer som fanns när lokalen senast renoverades. Vid ny lokalanpassning förhåller vi oss till regler som gäller idag.

Lediga lokaler i Forsen

Kontorslokaler
Forsen entré till kontorslokalerna
Druveforsvägen 32, Borås

Fint kontor med utsikt över Viskan

140 m²
Butikslokaler
Kontorslokaler
Lager- och verkstadslokaler
Drönarbild över fastigheten Forsen. Ån viskans vatten omsluter fastigheten i två väderstreck.
Druveforsvägen 32, Borås

Unik möjlighet på Druvefors

240-2 800 m²

Intresseanmälan


  Läs Cerneras villkor om behandling av personuppgifter

  Kontakt

  Patrik Hjert

  Kund-/uthyrningsansvarig
  Mobil: 070-926 81 68
  patrik.hjert@cernera.se