Fastighet
Ryhov

Älvringen 6

Adress: Ryhovsgatan 5, 553 03 Jönköping, Sverige Byggnadsår: 1989 Total area: ca 13 000 kvm

Här utvecklar vi Jönköpings nya destination

Fastigheten har en uthyrningsbar yta om ca 13 000 kvm och en byggrätt om ca 16 000 kvm samt betydande ytor för parkering. Lättillgängligheten utmed motorväg och mängden parkeringar bedöms skapa goda möjligheter att fortsätta utveckla fastigheten.

M2 Center, eller kanske Eurostop i folkmun, är en av fyra liknande byggnadskomplex som uppfördes i början av 1990-talet, utmed svenska motorvägar. Nu inleds ett nytt kapitel för fastigheten där en ny destination för Jönköping ska växa fram.

Fastigheten ligger lättillgänglig från E4:an vid trafikplats Ryhov och strax söder om länssjukhuset. Fastigheten angränsar också till naturreservatet Strömsberg som med sin vackra lövskog och många bäckraviner är ett populärt rekreationsområde. På fastigheten finns bland annat ett hotell med 111 rum, Circle K bemannad drivmedelsstation, Blomsterlandet och två restauranger, Jureskogs samt KFC.
Fastigheten rymmer totalt ca 13 000 kvm verksamhetsytor, med ytterligare byggrätt om 16 000 kvm. Betydande markparkering finns. Fastigheten är den första av de fyra Eurostop-komplexen som byggdes i Sverige i början av 1990-talet. Hotelldelen är Jönköpings fjärde högsta byggnad.
På fastigheten finns bl.a. First Hotell Jönköping, Circle K, Blomsterlandet, Rekoshoppen, Salong Eurostop, Jureskogs, KFC och Autoexperten. Flertalet verksamheter har också kontor på fastigheten. Några minuter bort ligger Asecs shoppingcenter, Coop och City Gross samt IKEA. På andra sidan E4an ligger även handelsområdet Solåsen.
Fastigheten ligger i direkt anslutning till E4ans Trafikplats Ryhov. På fastigheten finns ett stort antal parkeringar för personbilar, samt även en laddstation för elbilar. Lokalbuss linje 3 trafikerar fastigheten med 2 hållplatser. Till centrum och Jönköping Rececentrum tar det ca 10 minuter med bil via antingen motorvägen eller Bangårdsgatan. Asecs shoppingcenter ligger ca 3 minuter bort med bil. Utmed fastigheten finns också gång och cykelstråk som tar dig mot Länssjukhuset Ryhov, Asecs samt in mot centrala Jönköping.
Fjärrvärme, komfortkyla, personhiss, lastkaj och källsortering. Internetanslutning via fibernät.

Fakta om fastigheten

AdressRyhovsgatan 5
OrtJönköping
StadsdelRyhov
Total area13 000 kvm
HissJa
UppvärmningFjärrvärme
BredbandFiber
KällsorteringJa
ParkeringJa

Visioner för fastigheten

Vår vision är att förnya och förädla handelsområdet och skapa en ny destination i Jönköping. Ett bredare utbud där vi nyttjar både befintlig byggnad men också byggrätten där om-, till- och nybyggnad finns som alternativ.

Vi ser några större handelsaktörer i synergi verka för en attraktiv destination, där vi tydliggör handelsstråket på markplan och gör bra och lättpendlade kontorsytor våningarna ovanför. Det finns ett hotell etablerat på fastigheten som öppnar möjligheter för verksamheter med övernattningsbehov.

Visionen i korthet

 • En tydligare framsida med butiksentréer från utsidan
 • Tillbyggnad av handelsytor som är genomgående i fastigheten och separata från varandra
 • Goda parkeringsmöjligheter
 • Påbyggnad av kontorsdel ovanpå handelsytor
 • Utökat restaurangutbud
 • Nyttja bra skyltläge mot och utmed E4
 • Drivmedelsstation i fristående byggnad
 • Kraftigt utöka möjligheten att ladda elbilar
 • Hotell med egen entré
Hybridskiss med utökade handelsytor
Området sett från norr

Utbud & Avstånd

Centrum
3 km
Buss
75 m
Tillgänglighet
Ja*
Park
500 m
Vatten
1,2 km
Gångstråk
25 m
Restaurang
20 m
Affär
20 m
Parkering
20 m
* Lokalen är tillgänglighetsanpassad enligt de normer som fanns när lokalen senast renoverades. Vid ny lokalanpassning förhåller vi oss till regler som gäller idag.

Lediga lokaler i Älvringen 6

Butikslokaler
Flygbild över fastigheten och handelsområdet
Ryhovsgatan 3, Jönköping

Handelsyta i Jönköpings nya destination

300–8 000 m²

Intresseanmälan


  Läs Cerneras villkor om behandling av personuppgifter

  Kontakt

  Oskar Malmén

  VD
  Mobil: 073-097 40 08
  oskar.malmen@cernera.se