Cerneras initiativ Från Ord till Bord skänker hopp

Cerneras initiativ Från Ord till Bord skänker hopp

Covid-19 har inneburit stora utmaningar för samhället i stort och i synnerhet våra äldsta medborgare. Cernera tog kontakt med Borås Stad och vård- och äldreboendet på Gamla Kyrkovägen i Fristad i syfte att skänka hopp och en hjälpande hand. Projektet i samarbete med restaurang Balthazar fick namn ”Från Ord till Bord”.

Med ledorden ekologiskt, svenskt och kravmärkt serverade Cernera i samarbete med restaurang Balthazar en festlig måltid till 30 personer på boendet.

– ”Vi tog initiativet då vi i år ville skänka pengar till välgörande ändamål, då många i vår omvärld behöver det stödet. Ibland måste man rå om sina närmaste då många lider pga. Corona och sviterna av den. Därför var det självklart att välgörenheten skulle gå till de som byggt upp vårt samhälle, de äldre”, säger
Ann-Helen Segota, Hållbarhetschef på Cernera.

Cernera jobbar ständigt med frågor om hållbarhet i sin verksamhet, inte bara att producera hållbara hem eller lokaler utan de ser också till helheten med ett ansvarstagande för samhället och framtiden.

– ”Vi bygger och förskönar vår stad med hjälp av Borås stad som möjliggör att vi utvecklas och blir bättre och bättre på hållbara lösningar. Därför pratade vi hela tiden om att ge tillbaka till staden, som ett cirkulärt initiativ”, avslutar Ann-Helen Segota.

För mer information, kontakta:
Ann-Helen Segota, HR- och Hållbarhetschef
Tel: 073-098 05 01
Mejl: ann-helen.segota@cernera.se

Cernera: Med hjärta i varje rum
Som ett av Västsveriges största privatägda fastighetsbolag äger, förvaltar och utvecklar vi kommersiella fastigheter. Vi bygger morgondagens bostäder i utvalda tillväxtregioner och sedan tre decennier jobbar vi varje dag med vår passion – att skapa attraktiva platser och områden där människor vill leva, bo och jobba. Platser med hjärta i varje rum. Vi arbetar aktivt för en levande stadsmiljö. För även om våra fastigheter är grunden i vår verksamhet, är vi lika intresserade av människorna som vistas där. Att forma attraktiva platser för framtiden och skapa ett långsiktigt värde. För oss själva, för våra kunder och för vårt samhälle.