Cerneras bostadsprojekt på Bergsäter slutsålt

De familjevänliga bostäderna i projektet Lunden på Bergsäter har sålt slut i rekordfart. Inom kort kommer tre byggnader med både bostadsrätter och hyresrätter att växa fram. Projektet beräknas vara klart för inflyttning i slutet av 2021.

Flera faktorer har bidragit till att projektet blivit så populärt. Blandningen av hyresrätter och bostadsrätter tillsammans med det centrala men samtidigt naturnära läget är några exempel. Bygget av en helt ny förskola intill bostäderna gör det också särskilt intressant för barnfamiljer. Det finns även en stor efterfrågan på boenden som är både hållbara och energieffektiva, något som Cernera jobbar aktivt med.

– I linje med vår hållbarhetspolicy är hela kvarteret Lunden byggt med miljön i åtanke. Byggnaderna är energieffektiva och laddstolpar kommer att finnas tillgängliga för de som kör elbil. Sopsorteringen använder den senaste tekniken med ett fullsorteringssystem som går under marken och ambitionen är att byggnaden med hyresrätterna blir miljöcertifierad, säger Cerneras HR- och Hållbarhetschef Ann-Helen Segota.