Fastighet
Katrinedal

Näckrosen

Adress: Åsboholmsgatan 21, 504 51 Borås, Sverige Arkitekt: Nils Nordmark Byggnadsår: 1940 Total area: 5 400 kvm

Centrala lokaler med bra exponering

Näckrosen är ett modernt företagshus, välexponerat och strategiskt beläget i Katrinedal, Borås. Fastigheten är mycket lättillgänglig, med cirka 8 minuters gångavstånd till centrum och direkt anslutning till riksväg 40, 41 och 27. Här finns även busshållplats med bra förbindelser samt väl utbyggda cykelvägar. Annelundsparken, som bjuder in till sköna lunchpromenader, är en härlig grön granne.

Cerneras vision om fastigheten är att förädla, modernisera och kontorisera tidigare industri- och verksamhetslokaler. I ett strategiskt läge finns här möjlighet att ytterligare stärka Katrinedal som ett nav för företagsverksamheter. I navet skapas underlag till möten och affärer företag emellan.

Katrinedal ligger vackert intill Annelundsparken med fina strövområden men också mycket centralt med goda förbindelser till centrum. Område har vuxit upp runt Sandwalls gamla bryggeri och Borås tekoindustri.I området finns mycket goda parkeringsmöjligheter, bland annat i parkeringshus. Här finns även lunchrestauranger, ett flertal gym, bilverkstad, läkarmottagning och mycket mer. Området har ett bra exponeringsläge för business to business.
Fastigheten rymmer totalt 5 400 kvm verksamhetsytor, varav drygt 4 700 kvm ljusa och luftiga kontorsytor samt 700 kvm lagerytor. Markparkering finns i anslutning till fastigheten och parkeringshus ligger endast ett stenkast bort.
Fastigheten ligger med direkt anslutning till riksväg 40, 41 och 27. Busshållsplats Bergsäter drygt 100 meter från entrén trafikeras tätt av busslinje 6. Till fots till centrum tar det 8 minuter och 3 minuter på cykel/elspark. Borås resecentrum med fjärr- och regionbuss samt tåg nås på 7 minuter med busslinje 6. Cykelnätet är väl utbyggt och passerar fastigheten.
Fjärrvärme, komfortkyla, personhiss, godshiss och källsortering. Internetanslutning via fibernät.
1930-talet och följande årtionde var en expansiv tid i Borås historia med många företagsetableringar i funktionalistisk stil. Näckrosen 4 byggdes 1940 efter ritningar av arkitekt Nils Nordmark. Med sina stora fönsterpartier för att skapa ljusa arbetslokaler och vita slätputsade ytor, är byggnaden en av Borås absolut bäst bevarade fabriksbyggnader i funktionalistisk stil. Den indragna övervåningen är för övrigt karaktäristisk för funktionalismen i Borås. Från 1940 och fram till slutet av 60-talet fungerade huset som syfabrik för Magni AB. Företaget hade vid 1940-talets slut cirka 500 anställda och filialer i Fristad och Hjo.

Fakta om fastigheten

AdressÅsboholmsgatan 21, Katrinedalsgatan 7
OrtBorås
StadsdelKatrinedal
Total area5400 kvm
HissJa
UppvärmningFjärrvärme
BredbandFiber
KällsorteringJa
ParkeringJa

Utbud & Avstånd

Centrum
700 m
Buss
120 m
Tillgänglighet
Ja*
Park
350 m
Vatten
750 m
Gångstråk
250 m
Restaurang
120 m
Affär
800 m
Parkering
Ja
* Lokalen är tillgänglighetsanpassad enligt de normer som fanns när lokalen senast renoverades. Vid ny lokalanpassning förhåller vi oss till regler som gäller idag

Lediga lokaler i Näckrosen

Kontorslokaler
Bra skyltläge i korsningen Åsboholmsgatan/Katrinedalsgatan.
Åsboholmsgatan 21, Borås

Centrumnära lokal med bra skyltläge

261 m²
Kontorslokaler
Lager- och verkstadslokaler
Exteriör bild av fastigheten Näckrosen i korsningen Åsboholmsgatan/Katrinedalsgatan i Borås.
Åsboholmsgatan 21, Borås

Modernt kontor med möjlighet till lager

100-420 m²
Kontorslokaler
Fastigheten Näckrosen, sett från korsningen Katrinedalsgatan och Åsboholmsgatan. Vit putsad fasad med 5 våningar, med närhet till rikväg 40, 41 och 27, samt naturen runt knuten.
Åsboholmsgatan 21, Borås

Kontorslokal i centrala Borås

180 m²

Intresseanmälan


  Läs Cerneras villkor om behandling av personuppgifter

  Kontakt

  Patrik Hjert

  Kund-/uthyrningsansvarig
  Mobil: 070-926 81 68
  patrik.hjert@cernera.se