Folk i kvadrat

Folk i kvadrat

Unika hem för folk med citylängtan

Söderport | Bostadsrätter i Folkungavallen

Som ett träklätt mjukt U ramar Söderport in hörnet av Hamngatan och Lasarettsgatan. Ett högt trähus som sticker upp som ett landmärke i Linköpings just nu mest intressanta stadsdel, Folkungavallen. Vårt hus Söderport rymmer unika hem för en härlig blandning av folk med citylängtan. Folk i kvadrat.

I centrum står den nya simhallen som knyts ihop med Tinnerbäcksbadet. Torget  Folkungaplan blir en citynära mötesplats. Det planeras för 700 bostäder, en helt ny skola, kontor och en mobilitetshall med plats för bilar, hyr- och lådcyklar samt en matbutik. De nya kvarteren i Folkungavallen kommer att myllra av liv och bli en naturlig del av city.

Vårt hus Söderport rymmer unika hem för en härlig blandning av folk med citydrömmar. Möjligheten att bo i nybyggt mitt i stan hör inte till vanligheterna. Dessutom finns här en stor variation på riktigt coola planlösningar och storlekar. Från effektivt planerade ettor till spatiösa etagelägenheter och eleganta penthouse med terrass och påtaglig villakänsla. Flexibiliteten är stor vad gäller användningsområden för de olika rummen. Gemensam nämnare är en hög kvalitet på material och tillval samt de väl tilltagna och inbjudande ytorna för vänner och umgänge, eller folk och festligheter om man så vill.

För den som gärna jobbar hemifrån finns i många lägenheter bra möjlighet till ett smidigt hemmakontor eller så tar du hissen ner till entréplanets gemensamma co-working space för dig och grannarna i huset. Det här är ett hus som visar att det bryr sig om miljön och människorna genom omsorg om material och utformning. Arkitekturen är inspirerad av schweiziska trähus med en fin träfinish även på balkongerna. Tomtens placering med det fina hörnläget mot sydväst har utmanat arkitekten till ett kreativt och otraditionellt  tänkande. Resultatet är ett annorlunda hus med ovanligt spännande planlösningar.

Fakta

AdressHamngatan 58, Linköping
Antal bostäder55 bostäder
Rum1 – 5 rok
Boarea27–117 kvm
BoendeformLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
HissJa
MiljömärktPlanerad Svanenmärkning
Visualiseringsbild från ett vardagsrum i projektet Söderport i Linköping. Stora fönsterpartier bjuder på mycket ljus och utsikten från soffan utmed väggen över Linköping är vacker.

Visningar

Inga visningar är planerade. Kontakta mäklare för ytterligare information.

Kontakt mäklare

Kontakt Cernera

Felix Smith Felix Smith
Projektutvecklare
Cernera
Mobil: 073-821 01 21
felix.smith@cernera.se

Om Folkungavallen

Aktivt liv i rofylld miljö. Innergården blir en härlig oas i ett lugnt nordvästläge. En fin kontrast till gatulivet på husets utsida. Den här delen av stan har allt man kan önska sig i form av träningsutbud, butiker och service.

Till resecentrum promenerar du på 15 minuter och in till själva stadskärnan tar det knappt fem. Trädgårdsföreningens grönska på ena sidan och Stångåns strandpromenader på den andra ger många möjligheter till sköna power walks eller löpturer. Att våga påstå att det här blir stans bästa stadsdel kräver egentligen inte så stort mod, det mesta finns ju redan på plats. Nu är det bara du som saknas.

Kort fakta

5 minuterPromenad till centrum
15 minuterPromenad till Resecentrum
ParkeringI gemensamt parkeringsgarage

Bostadsbeskrivning

Lilla lyan eller étagevåning
Möjligheten att bo i nybyggt mitt i stan hör inte till vanligheterna. Dessutom finns här en stor variation på riktigt coola planlösningar och storlekar. Från effektivt planerade ettor till spatiösa étagelägenheter och eleganta penthouse med terrass och påtaglig villakänsla. Flexibiliteten är stor vad gäller användningsområden för de olika rummen. Gemensam nämnare är en hög kvalitet på inredning och tillval samt de väl tilltagna och inbjudande ytorna för vänner och umgänge. Eller för folk och festligheter om man så vill.

Co-workingpace och cykelgarage
För den som gärna jobbar hemifrån finns i många lägenheter bra möjlighet till ett smidigt hemmakontor eller så tar du hissen ner till entréplanets gemensamma ”hoffice”, ett gemensamt co-working space för dig och alla grannarna i huset. Planet rymmer även en cykelverkstad där du smidigt rullar in hojen för att pumpa, putsa och meka om så behövs. Din nyservade cykel parkerar du i cykelförrådet strax bredvid.

Arkitektur som bryr sig om dig
Det här är ett hus som visar att det bryr sig om miljön och människorna genom omsorg om material och utformning. Arkitekturen är inspirerad av schweiziska trähus med en vacker träfinish även på balkongerna. Tomtens placering med det utmärkta hörnläget mot sydväst har utmanat arkitekten till ett kreativt och otraditionellt tänkande. Resultatet är ett annorlunda hus med ovanligt spännande planlösningar.

 

LägenhetsdörrarTrädörr alternativt folierad ståldörr
InnerdörrarVit slät
FönsterbänkarNatursten
RumshöjdGenerell rumshöjd ca 2,55 m, hus 3 är rumshöjd 2,45m, lägsta takhöjd i badrum 2,30 m.
GolvTräparkett
SockelVit
VäggarVitmålade väggar
VäggarVitmålat tak. Fasade elementsskarvar.
KökVitt kök som standard, lucka: slät. Kakel i vitt. Bänkskiva i laminat, diskbänk med två hoar. Diskmaskin, kyl och frys, induktionshäll, inbyggnadsugn samt inbyggnadsmikro. Kolfilterfläkt.
Förvaring i hall och sovrumGarderober i vitt slät
BadrumHelkaklat badrum
TV, telefoni, dataBredband via Telia, 3-play, 250/250mbit med TV-paket Bas. Faktureras separat, ca 180kr/mån. Fler kanaler och snabbare bredband kan väljas.
BalkongBetonggolv
ÖvrigtEl- och multimediaskåp placeras i bostaden

Teknisk beskrivning

GrundläggningBetong
StommeBetong
BalkongBetong med galvaniserade räcken, uteplats med betongplattor och avskärmande häckar. Takterasser med trätrall. Belysning på balkong med integrerat uttag.
YtterväggarSockel i betong resterade med träpanel
Lägenhetsskiljande väggBetong alternativt lätta skiljeväggar
LättväggPlåtregel samt gips
YttertakPapp
FörrådVarje bostad har eget förråd i källaren eller i lägenheten
CykelparkeringI källare och på innergård
ParkeringI områdets gemensamma parkeringshus
FönsterEnergieffektiva fönster med vitlackat trä på insidan och aluminium på utsidan
EntréerGlasat stålparti med låssystem i form av tagg med porttelefon som ringer till valfritt nummer.
Värme och vattenFjärrvärme med radiatorsystem, individuell mätning på kall- och varmvatten.
ElIndividuell mätning för varje bostad, fastighetens el ingår i avgiften. Solpanel på tak.
VentilationFX-aggregat med återvinning till värmesystemet, luftintag bakom radiatorer.
PostboxarPostboxar i entré samt tidningshållare vid bostadsdörrarna
Övriga utrymmenTeknikutrymmen är placerade i källare

Intresseanmälan

Jag vill att ni kontaktar mig.

Läs Cerneras villkor om behandling av personuppgifter