Trädgårdsstaden Hestra

Trädgårdsstaden Hestra är resultatet av en vision om att erbjuda ett skönt sätt att leva och bo. Området som ligger mellan Symfonigatan och den norra delen av den lilla, vackra sjön Kolbränningen har länge varit outnyttjat.

En trädgårdsstad med blandat boende och bebyggelse har växt fram. Området är byggt i fyra etapper, med målet att skapa en miniatyr av den lummiga småstaden. Här är gatorna inspirerade av forna tiders bygator. Barnen kan slinka mellan på de små smitvägarna som binder samman området. På lekplatsen är det full fart och i slänterna ner mot sjön ligger odlingslotter i terrasser för den som gillar trädgård och egna grönsaker. I det gemensamma gymmet finns utrustning för att hålla sig i form. För träning med mer fokus på socialt umgänge rekommenderar vi emellertid en stund på boulebanan. Men du kan givetvis välja att sätta dig direkt i bastun eller badtunnan för lite skön avslappning.

Trädgårdsstaden Hestra är ett område som inte liknar något annat i Borås. Närheten till sjön är unik, planeringen av gångstråk, dammar, natur och trädgårdsområden gjorda för att leva i. Glömde vi säga att Trädgårdsstaden är det område på populära Hestra som ligger närmast centrum? Promenerar du släntrar du ner på en kvart. Tar du cykeln rullar du ner på fem minuter.

Till BRF-hemsida

Fakta

AdressSymfonigatan 5, Borås
Antal bostäder164 bostäder
Rum1,5 – 6 rok
Boarea48 – 126,5 kvm
BoendeformLägenhet/Radhus
UpplåtelseformBostadsrätt

Visningar

Projektet slutsålt.

Kontakt mäklare

Carolina Walker
Mäklare
Fastighetsbyrån
Mobil: 070-962 27 00
carolina.walker@fastighetsbyran.se

Kontakt Cernera

Felix Smith Felix Smith
Projektutvecklare
Cernera
Mobil: 073-821 01 21
felix.smith@cernera.se

Bostadsbeskrivning

Trädgårdsstaden Hestra erbjuder ett varierat boende för olika skeden i livet. Här finns små, mysiga lägenheter för paret som flyttar hemifrån och slår sina påsar ihop. Större lägenheter till villaägarna som tröttnat på gräsklippning. Eller varför inte ett radhus där hela familjen får plats. Med ett varierat boende, stimulerande utemiljöer och möjligheter till aktiv fritid skapas ett tryggt och trevligt område där man inte bara bor utan lever, möts och trivs. Välkommen till Trädgårdsstaden Hestra.