Cityliv i kvadrat

Cityliv i kvadrat

Välj bostad

Hugin – Moderna lägenheter i Borås

I Hugin bor du mitt i Borås City med närhet till stadens liv och service. En modern nyproducerad lägenhet ger dig möjlighet att leva det bekväma livet, med en blandning av aktiviteter och avkoppling. Cityliv i kvadrat.

Mitt i centrala Borås förbereds nu kvarteret Hugin, på en mysig innerstadstomt mellan Stengärdsgatan, Skolgatan och Södra Kyrkogatan. De närmaste gatorna kännetecknas av blandad bebyggelse i olika höjder och från olika tidsepoker. Här ska vi bygga ett nytt hus med moderna lägenheter i fem våningar, med indragen takvåning. 

Stengärdsgatan har tidigare varit bebyggd, men efter att de tidigare husen revs tog bilparkeringar över och har successivt permanentats. Nu har vi möjlighet att återskapa kvarteret och den ursprungliga rutnätsstaden mitt i det gamla Borås. 

Hugins fasad får ett varmt och ljusgult handslaget tegel som går ända ner i byggnadens sockel. Fasaden varieras och bryts av med stående, silverlaserad träfasad. Mot Stengärdsgatan och innergården muras teglet i relief för att ge en varierad fasad som skapar behagliga skuggor. Längs gatunivån byggs bänkar för sittplatser med planteringar som ger växtliv. I husets hörn skapar vi möjlighet för bostadsrätten att nyttja en lokal för till exempel ett gemensamt hemmakontor, ett så kallat ”Bo-office”. Stora fönster släpper in ljus mot parkeringen.

Från entréerna på Skolgatan och Södra Kyrkogatan kliver du in till gårdsterrassens fyra trapphus. Varje lägenhet har stora fönster med generösa ljusinsläpp. Balkongerna är riktade mot väster och får vackra räcken av smidesstål. Som skydd mot ljud och vind installeras våningshöga skjutglaspartier med tunna eller inga profiler alls.

Fakta

AdressStengärdsgatan 29-35, Borås
Pris1 395 000 - 6 795 000 kr
Antal bostäder52 bostäder
Avgift1 784 kr - 7 146 kr
TillträdeSommar 2024
Rum1 rok - 4 rok
Boarea32.5 kvm - 130.2 kvm
BoendeformLägenhet
UpplåtelseformBostadsrätt
HissJa

Bostadsväljare

Våra tillval

Som köpare av en lägenhet i Hugin får du en bostad som redan i grunden håller hög kvalitet. Bostäderna är ljusa, planlösningen är öppen och inredningen präglas av naturmaterial som klinker, kakel, sten och trä. Material som håller över tid och i generationer. Vill du, så kan du utöver detta välja att sätta en personlig karaktär på din nya bostad. 

Visningar

För personligt möte och visning, vänligen kontakta mäklaren.

Kontakt mäklare

Carolina Walker
Mäklare
Fastighetsbyrån
Mobil: 070-962 27 00
carolina.walker@fastighetsbyran.se
Hanna Tilly-Büchert
Mäklare
Fastighetsbyrån
Mobil: 070-577 29 06
hanna.tillybuchert@fastighetsbyran.se

Kontakt Cernera

Felix Smith Felix Smith
Projektutvecklare
Cernera
Mobil: 073-821 01 21
felix.smith@cernera.se

Om Centrum

Shopping, träning, kultur och nya intryck. Att bo mitt i stan har sina fördelar. Från Hugin har du nära till det mesta och kan lösa vardagslivets ärenden enkelt och bekvämt.

Köp en fredagsbukett, hämta ut skorna hos skomakaren och kolla in nyheterna i stans butiker. Ge dig själv nya intryck. Borås konstmuseum, Textilmuseet och Stadsteatern ligger bara några minuter bort. Eller lyft blicken mot stadens street art. 

Prova en ny träningsform. Från Hugin har du nära till många av stans gym-och träningsanläggningar. Eller varför inte en löptur i Annelundsparken? 

När du bor mitt i city är restaurangerna alltid nära. Populära Sandwalls plats är bara en kort promenad bort.

Kort fakta

KollektivtrafikFlera bussar går en tvärgata ner.
Gångavstånd till det mestaMindre än 5 minuters gångväg till Stora Torget.
Interiör visualiseringsbild av ett sovrum i motljus i projektet Hugin i Borås. Ett dukat matsalsbord i förgrunden, fönster mot söder och öst, genom fönstret skymtar tornet på Caroli kyrka.

Bostadsbeskrivning

LägenhetsdörrarTrädörr alternativt folierad ståldörr.
InnerdörrarVit slät.
FönsterbänkarMdf.
RumshöjdGenerell rumshöjd ca 2,50 m, lägsta takhöjd i badrum 2,30 m.
GolvMatt lack vit 3-stavs med matchande trätrösklar. Del av hallen har klinker.
SockelVit.
VäggarVitmålade väggar.
TakVitmålat tak. Fasade elementsskarvar.
KökVitt kök som standard. Kakel i vitt. Bänkskiva i laminat, diskbänk med två hoar. Diskmaskin, kyl och frys, induktionshäll, inbyggnadsugn samt inbyggnadsmicro. Kolfilterfläkt.
Förvaring i hall och sovrumGarderober i vitt.
BadrumHelkaklat badrum. Vit tork och tvätt från Siemens eller motsvarande kvalitet. Duschblandare och tvättställsblandare. Spegel och kommod från Svedbergs eller motsvarande kvalitet. Vitt kakel. Hörndusch med glasade duschväggar. Komfortgolvvärme. Elektrisk handdukstork. Spotlights i tak med dimmer.
Tv, telefoni, dataTelia Lagom ingår, 45 kanaler och 20 playtjänster samt filmbutik. TV-kanaler samt telefon via bredband och 100/100 mbit kan tecknas till förmånligt pris. Fler kanaler och snabbare bredband kan väljas.
BalkongBetonggolv.
ÖvrigtEl- och multimediaskåp placeras i bostaden. Spotlights i hall.

Teknisk beskrivning

GrundläggningBetong.
StommeBetong.
BalkongBetong med galvaniserade räcken, uteplats med betongplattor och avskärmande häckar. Takterasser med trätrall. Belysning på balkong med integrerat uttag.
YtterväggarUtfackningsvägg med plåtreglar, fasad i tegel och träpanel.
Lägenhetsskiljande väggBetong alternativt lätta skiljeväggar.
LättväggPlåtregel samt gips.
YttertakPapp.
FörrådVarje bostad har eget förråd i källaren eller i lägenheten.
CykelparkeringCykelparkering i garage.
ParkeringBilparkering i garage.
FönsterEnergieffektiva fönster med vitlackat trä på insidan och aluminium på utsidan.
EntréerGlasat metallparti med låssystem i form av tagg med porttelefon som ringer till valfritt nummer.
Värme och vattenFjärrvärme med radiatorsystem, individuell mätning på kall- och varmvatten. Elektrisk komfortvärme ingår som standard i badrum.
ElIndividuell mätning för varje bostad, fastighetens el ingår i avgiften.
VentilationFX aggregat med återvinning till värmesystemet, luftintag bakom radiatorer.
PostboxarPostboxar i entré samt tidningshållare vid bostadsdörrarna.
Digital anslagstavlaBonexa.
Övriga utrymmenTeknikutrymmen är placerade i garage.

Intresseanmälan

Jag vill att ni kontaktar mig.

Läs Cerneras villkor om behandling av personuppgifter