”Vi hanterar varandra som en familj”

Projektledare tidiga skeden är en ny roll inom Cernera, vilket innebar en stor utmaning under inledningsfasen. Jenny Pagmén konstaterar att det har underlättats genom en tydlig balans mellan jobb och hemmaliv. – Välmående personal är verkligen högsta prioritet inom Cernera.

Bra affärsbeslut kräver gedigna underlag och noggranna analyser. Där kommer Jenny Pagmén in i bilden på Cernera. Hennes arbetsdagar består till stor del av att sondera terrängen innan övergången till planeringsfasen och därefter byggskedet.

– Jag undersöker och analyserar nya marknader i investeringssyfte. I det ingår bland annat att dokumentera lokala förutsättningar, läsa utredningar, skriva rapporter och sedan presentera det för min grupp.

Utöver det finns även Cerneras detaljplaner och avtal på skrivbordet emellanåt. Jenny är också den som formar och utvecklar tjänsten Projektledare tidiga skeden, då hon är den första personen med den rollen i företaget.

– Det är nog det bästa med mitt jobb, att jag har fått förtroendet att starta i gång tjänsten och se till att den fungerar. Jag gillar att bli utmanad och lära mig nya saker.

FAMILJÄRT ARBETSKLIMAT

Risken för att de utmaningar som kan uppstå med en helt ny befattning ska bli för stora ser Jenny som obefintlig. Den värdegrund och det arbetsklimat som finns inom Cernera har varit en trygg grund att luta sig mot från start.

– Jag har tidigare jobbat i både privata och kommunala verksamheter där prestationen alltid har haft högsta prioritet. Här har jag däremot aldrig känt pressen att jag måste lägga familjen åt sidan ibland för att kunna prestera. Välmående personal är verkligen högsta prioritet inom Cernera och det genomsyrar alla delar av företaget. Vi hanterar varandra som en familj och då blir det också roligare att gå till jobbet.

I kombination med den hållbara arbetsmiljön, är också hållbarhet närvarande i de olika arbetsuppgifterna och genom olika utbildningar.

– Frågorna på mitt bord handlar ofta om social hållbarhet. Vi bygger ju inte bara bostäder, utan samhällen, och då måste våra projekt vara hållbara även långt efter att de är klara. Där blir det ett samspel mellan exempelvis min roll och de som är involverade i själva byggandet. Vi har ju också goda chanser att utveckla oss inom ämnet, eftersom man får gå de utbildningar som man är intresserad av. Det är inte styrt till någon enstaka utbildning per år.

RIVNA VÄGGAR OCH GRÖNT INTRESSE

Efter jobbet är det andra intressen än fastighetsutveckling som väntar. Familjen, hemmaprojekt och trädgårdssysslor står högst på fritidsagendan.

– Byggprojekten är min egentid då jag gör allt från småsaker till att ta ner väggar eller bygga om delar av huset. Sen har jag en floristutbildning i ryggsäcken och mitt stora intresse för växter gör att jag gärna arbetar med olika trädgårdsprojekt. Det är viktigt för mig att verkligen släppa jobbet när jag kommer hem. I slutändan gör det också att man kommer till jobbet med ny energi varje dag och har lättare att se nya möjligheter.