Att köpa nyproduktion

Det är en speciell känsla att flytta in i ett helt nytt hem. Fördelarna är dessutom många. Det är enkelt att göra en boendekalkyl som håller, eftersom du alltid köper till ett fast pris. Du får vara med och välja inredning efter behov och smak. En annan fördel är att alla i området flyttar in samtidigt. Det är lätt att lära känna dina grannar och få nya bekanta. Alla boende månar dessutom om hela huset och vill hålla snyggt, rent och helt.

Att köpa nytt boende är ett av de största besluten i livet och vi vill att det ska bli ett av dina bästa. Här får du information om processen när du köper ditt nya boende genom oss.


Anmäl ditt intresse

När du hittat en bostad du är intresserad av är det en bra början anmäla dig som intressent. Det gör du enkelt via formuläret som finns vid varje projekt som du hittar under Hitta Bostad här på hemsidan. På så sätt får du fortlöpande information om varje objekt och får snabbt veta när det är dags för försäljningsstart.

Informationsträff inför säljstart

Innan försäljningsstart bjuder vi in alla som anmält sitt intresse till en informationsträff. Där får du träffa oss som arbetar med bostäderna – representanter från projektgruppen, arkitekt, mäklare och bankkontakter. Du får också en detaljerad bild av hur bostäderna kommer att se ut, planlösningar och tankar om inredning och tillval.

Boka din bostad

Hos mäklaren skriver vi ett bokningsavtal. Du betalar en bokningsavgift som sedan räknas av från slutbetalningen.

Skriva avtal

När bostadsrättsföreningen är bildad och kostnadskalkylen är intygad och registrerad av Bolagsverket träffas vi igen för att få igenom alla detaljer så att du har full kontroll över ditt bostadsköp. När du tagit del av informationen skriver du på ett bindande avtal och betalar en handpenning på din framtida bostad. Därefter kommer vi att ha löpande kontakt med flera möten och avstämningar fram tills det är dags för inflyttning.

Välja inredning

När det blir dags att välja inredning bjuder vi in dig till ett möte där vår inredningsansvarige presenterar inredningen och tillvalsmöjligheterna. Planeringen av ditt nya hem börjar nu på allvar! Vi går tillsammans igenom beställningslistan, diskuterar dina önskemål och reder ut eventuella frågetecken. Bra att veta är att grundinredningen ingår i priset och att tillvalen kostar extra och betalas i samband med inflyttningen.

Besiktning

Innan du flyttar in i din nya bostad är det dags för besiktning och vi kommer dessförinnan att kalla dig till ett möte om hur besiktningen kommer att gå till. En opartisk besiktningsman, som är utsedd av bostadsrättsföreningens styrelse, utför besiktningen tillsammans med en representant från bostadsrättsföreningen och en från entreprenören. Det är bra om du har möjlighet att närvara för att kunna framföra synpunkter och kontrollera inredningsval. Skulle några fel upptäckas antecknas dessa och efter åtgärdande görs en efterbesiktning. En uppföljning av slutbesiktningen
görs sedan efter två år.

Inflyttning

Senast tre månader innan tillträde får du besked om ett tillträdesdatum till din nya bostad. Innan inflyttningsdagen har vi kommit överens om tid och plats för att överlämna bostaden. Slutbetalningen görs och du får med dig en pärm som innehåller det mesta av vad du behöver veta om ditt nya hem – och dina nycklar förstås!


Kontakt
Felix Smith
Projektutvecklare
Felix Smith