2018-05-25

Nu växer innergården på Stallbacken fram

I mars flyttade bostadsköparna i etapp 1 in i sina lägenheter i Stallbacken på Druvefors i Borås. Samtidigt byggs för fullt på det andra huset där inflyttning är planerad till hösten. Lägenheterna är snart färdigmålade och arbetet med att lägga kakel och klinker är i full gång. Även golv läggs och kök monteras. Också innergården mellan husen på Stallbacken växer fram - till hösten planeras den stå klar. 

Innergården kommer att erbjuda något för alla och ge utrymme både för avkoppling och aktiviteter. Den delas in i olika ”rum” med klippta häckar som man lätt går emellan – ett så kallat gräsrum för vila, ett för matplats och grill, ett med små rutor för egen terrassodling, ett som binder samman de båda entréerna till husen och ett yttre rum med en lekplats för de små. 

- Vi är i stort sett klara med stenläggning runt hus 1, nu färdigställer vi även planteringsytor men kommer inte att plantera innan semesterperioden då ledigheten gör det svårt att hålla växterna vid liv, säger Johan Blom, arbetsledare på Serneke Bygg AB. 
 
Över delar av innergården kommer klätterväxter att växa, som ett transparent tak. Mot muren i gårdens bakkant finns plats för fruktträd och de privata uteplatserna, som vetter mot gården, ramas in av planteringar för att för att hålla en behaglig distans. En trappa nerför berget ger en bra kommunikation mellan Kellgrensgatan och Druveforsvägen.

- Nu bygger vi planteringslådor för blommor på gården och det kommer också att bli bord och stolar. Vid hus 2 blir det planteringar och liknande stenläggning som vid hus 1. Vi kommer också att anlägga stora grönytor. Jag är övertygad att det blir en plats där alla boende kommer att trivas, säger Johan.

På bilden syns från vänster Peter, Daniel och Johan från Serneke Bygg AB.

Äldre nyheter

2018-05-24

Se vår cykelfilm - från Lorensberg till Borås city

Från Lorensberg 3 cyklar du till Stadsparken i Borås på bara fyra minuter - vi har tagit tid! Du som vill ha fortlöpande information om projektet - anmäl intresse på ...

Läs mer
2018-05-22

"Bästa tillvalet är den inglasade balkongen"

Vi pratade med Sanne Lind, nyinflyttad i Stallbackens första etapp. Hon berättar att valet föll på Stallbacken mest på grund av läget och området.  - &...

Läs mer