2018-01-31

Trädgårdsstaden Hestra - snart komplett

Snart inleds byggnation av den fjärde och sista etappen i Trädgårdsstaden Hestra. Till hösten 2019 beräknas hela projektet stå färdigt. När allt står klar får de boende ett komplett område med bland annat gym, bastu, badtunna och grillplats. Visionen är ett skönt sätt att leva och bo.

Sedan tidigare är boende i den första och andra etappen inflyttade i områdets flerbostadshus och radhus. Köparna i etapp 3 beräknas flytta in i början av 2019.

Boendet och bebyggelsen i trädgårdsstaden är varierad för att passa såväl förstagångsköpare, barnfamiljer och äldre. Gatorna inspirerad av forna tiders bygator. I samarbete med en landskapsarkitekt skapas planteringar, växtlighet och odlingslotter i området. Grillplats, egen lekplats och träningsmöjligheter i form av ett gym för de boende skapar ytterligare värden till området.

-        Vi hade föreställt oss en bra blandning på de som bor i området, med både äldre och unga barnfamiljer och vi ser att det verkligen blir så. Det fantastiska läget nära skog, sjö med badplats och även matbutiker, förskolor och skolor tilltalar. Att många aktiviteter och bekvämligheter kommer att finnas i själva området är ytterligare plus.

-        Närheten till centrum är också viktig för många. Från trädgårdsstaden tar du dig med buss till centrum på fem minuter, busshållplats har du alldeles intill. Om du inte tar cykeln förstås, det går nästan lika snabbt, säger Felix Smith, försäljningschef för bostäder på Cernera.

De 58 boenden som ingår i etapp 3 är i princip slutsålda och cirka 40 procent av de 22 bostäder som byggs i etapp 4 likaså. Totalt kommer Trädgårdsstaden Hestra att omfatta 164 bostäder.

-        Försäljningen har gått bra hela tiden. För den som vill köpa boende finns chansen fortfarande men mitt råd är att inte vänta för länge om man vill försäkra sig om en bostad.

Trädgårdsstaden Hestra är ett samarbetsprojekt mellan Cernera och Mjöbäcks Entreprenad.

Äldre nyheter

2018-01-24

Lyckad etablering för Elon i Knalleland

Efter drygt 50 år på Lugnet i Borås flyttade Lugnets Kyl & Tvätt som ingår i ELON-kedjan, från Lugnet till Knalleland i oktober 2017. När erbjudandet om en ...

Läs mer
2018-01-23

Därför valde vi Trädgårdsstaden Hestra - en familj berättar

Sanna och Fredrik Fagerström bor i lägenhet i entrébalkonghus med 4 rum i Trädgårdsstaden Hestra i nordvästra Borås, ett par minuters promenad från sj...

Läs mer