2018-04-25

Samarbete för ett inkluderande samhälle

Under våren 2018 kommer Cernera tillsammans med organisationen Våga Satsa Vinn att genomföra ett CSR-projekt med fokus på fysisk och psykisk tillgänglighet. Syftet är att uppmärksamma förbättringsområden vad gäller tillgänglighet i våra kommersiella lokaler. Att skapa en så bra och enkel vardag som möjligt för alla som besöker eller jobbar i våra fastigheter är en självklarhet i Cerneras verksamhet.  

Våga Satsa Vinn är ett socialt företag som jobbar för ökad tillgänglighet för alla. Organisationen består av ett antal individer som brinner för dessa frågor och arbetar aktivt tillsammans med kommun, näringsliv, organisationer och privatpersoner för att nå så bra och hållbara resultat som möjligt.

 En av eldsjälarna i Våga Satsa Vinn är Tommy Mäkelä. Sedan 2013 har han byggt upp föreningen som idag har ett brett nätverk.

-       Jag brinner för  att alla i vårt samhälle ska få lika möjligheter till att ha en aktiv fritid, ett arbete eller sysselsättning. Det finns mycket vi tillsammans kan göra för att skapa möjligheter och det betyder mycket att en betydande samhällsbyggande aktör som Cernera bygger vidare på konceptet tillsammans med oss. 

-       Vi vill precis som Våga Satsa Vinn vara med och skapa ett inkluderande samhälle för alla, inte minst i våra egna fastigheter och är övertygade om att samarbete rätt väg. Tommy är ett levande bevis på att med vilja och engagemang kommer man långt, säger Emelie Lindell, marknadschef på Cernera.

Längre fram kommer du att kunna ta del av vad projektet resulterat i och se exempel på vad vi gjort och gör för att skapa ökad tillgänglighet i fastigheterna. Vi kommer att uppmärksamma det på olika sätt i våra kanaler. 

På bilden syns Tommy Mäkelä och Emelie Lindell.

Äldre nyheter

2018-04-24

Högsäsong för elcyklar hos Din Cykel i Borås

Våren är här och så även cykelsäsongen. Hos Din Cykel i fastigheten Guldbaggen i Borås träffade vi Shahab Loniakan, butiksägare. I lokalen på 520 ...

Läs mer
2018-04-23

Viktigt att ta ansvar i samhällsbyggandet

Sedan tre decennier jobbar Cernera med att skapa attraktiva platser och områden där människor vill leva, bo och jobba. Ett av Cerneras viktigaste mål är att bidra till att ...

Läs mer