2018-01-24

Lyckad etablering för Elon i Knalleland

Efter drygt 50 år på Lugnet i Borås flyttade Lugnets Kyl & Tvätt som ingår i ELON-kedjan, från Lugnet till Knalleland i oktober 2017. När erbjudandet om en ledig lokal i markplan på Bergslenagatan dök upp slog Jari Raatikainen, vd för ELON i Borås, till. Större ytor, bättre parkeringsmöjligheter och ökad tillgänglighet för kunderna var avgörande orsaker till flytten.

- Jag tog över butiken på Lugnet 2006. I dag har vi två ELON-butiker i Borås, förutom den nya i Knalleland även en butik på Druvefors som öppnades 2015.

Efter några månader på plats i de nyrenoverade lokalerna konstaterar Jari och hans kollegor att de gjort helt rätt lokalval. Nya och gamla kunder hittar till butiken och många passar på att titta in när de ute på shoppingrunda.

- Vi har fler besökare än tidigare och en tillströmning i butiken under hela dagarna, både vardagar och helger. Det är alltid folk här vilket är jättetrevligt. Vi har fått en ny och större kundkrets som upptäcker det stora sortiment vi har. Hos oss hittar du allt till köket och tvättstugan till konkurrenskraftiga priser, du kan se alla produkterna på plats och vi kan ge all information som behövs. Det uppskattas mycket. Med vårt lättillgängliga läge kan kunderna lätt titta in till oss också efter köpet för att få svar på eventuella frågor. Så vi har helt klart öppnat för nya möjligheter.

- Näthandel i all ära, men när det gäller större inköp som kyl, frys eller tvättmaskin vill de flesta ha personlig service och information. Uppskattningsvis 90 procent av kunderna vill ha hjälp med hemkörning och installation, det får de av oss. Vi är stora också inom värmepumpar och avfuktare där vi också installerar på plats hos kunden.

Förutom vitvaror finns i butiken ett brett sortiment av tillbehör till hemmet, som köksmaskiner, kaffemaskiner och armaturer.

- I Knalleland har vi valt att lägga till en belysningsavdelning med ett urval av kvalitetsarmaturer för att skapa mervärde till kunderna, säger Jari Raatikainen.

Inredningen av butiken har varit ett väl fungerande samarbete.

- Vi har tagit hjälp av duktiga inredningsarkitekter och även kommit med egna förslag och idéer. Vi har också fått tips och råd om renoveringen från Cernera där vi haft ett nära samarbete med Mikael Pärleholt.

ELON är Sveriges största vitvarukedja med 270 butiker fördelade över hela landet. I ELONs butiker kan du handla vitvaror och småelsprodukter av kompetent personal med fokus på service.   

Äldre nyheter

2018-01-23

Därför valde vi Trädgårdsstaden Hestra - en familj berättar

Sanna och Fredrik Fagerström bor i lägenhet i entrébalkonghus med 4 rum i Trädgårdsstaden Hestra i nordvästra Borås, ett par minuters promenad från sj...

Läs mer
2018-01-15

Öppet hus på Fastighetsbyrån 22/1

Nytt år, nytt boende? Chansen att köpa bostad i Brf Berwald finns fortfarande. För tillfället finns följande kvar: Radhus –  2 395 000 kr – 2 kvar! Parradh...

Läs mer