2017-06-29

Intervju med arkitekterna bakom Berwald

Ett modernt designat boende i samklang med naturen, när det gäller allt från material- och färgval till planlösningar och ljusinsläpp har varit målet för David Saand och Agnes Orstadius på White Arkitekter, arkitekterna bakom området Berwald. 

Vad präglar området och bostäderna?

- På de fina naturtomterna i området är vi övertygade om att det är lätt att trivas. Vi har arbetat med att bevara naturen så mycket som möjligt och skapa gemensamma lokalgator på skogens villkor. Målet är funktionella bostäder som samtidigt känns rymliga och kännetecknas av allt det man önskar sig i ett eget hus. Stora ljusinsläpp, takfönster, och både balkong och terrass är alla svårslagna kvaliteter.

Hur har ni tänkt kring material och färger?

- I form och material har vi satsat på enkelhet och tidlöshet. Cederspånet som klär fasaderna kommer bli ännu vackrare med tiden. Takens form ger husen karisma och skapar dessutom utmärkta förhållanden för miljövänliga solpaneler.  Vi eftersträvar här bostäder där varje detalj känns genomarbetad och klok. De här husen ska tåla att synas i sömmarna.

 Under sensommaren planeras säljstart för Berwald. Håll utkik här på vår webb!

 

 

 

Äldre nyheter

2017-06-27

Uddetorp Invest söker grafisk kreatör

Vi växer och det gör även vår marknadsavdelning. Nu söker en grafisk kreatör med digitalt fokus. Är du en kreativ person med hög trendkänsla som inte &au...

Läs mer
2017-06-21

Glad midsommar!

Vi på Cernera önskar alla en riktigt trevlig midsommar.

Läs mer