2018-01-23

Därför valde vi Trädgårdsstaden Hestra - en familj berättar

Sanna och Fredrik Fagerström bor i lägenhet i entrébalkonghus med 4 rum i Trädgårdsstaden Hestra i nordvästra Borås, ett par minuters promenad från sjön Kolbränningen. Närheten till naturen, skolor, mataffär och att man snabbt tar sig till city är några av de saker familjen uppsakattar mest med området. 

Varför föll valet på Trädgårdsstaden Hestra?

- Vi bodde i hus förut, men eftersom vi även har en stuga kände vi att huset tog för mycket av vår fritid. Vi sökte något mindre och mer lättskött. När möjligheten att bo i Trädgårdsstaden dök upp föll vi för hela konceptet. Trädgårdskänslan och närheten till både staden och naturen tilltalade oss. Sedan tycker vi det är jätteskönt att få flytta in i en helt ny bostad, att slippa renovera och göra om.

Hur är området för barnen?

- Vi har två killar och att bo så här är helt perfekt både för oss och för dem. De har redan fått många nya kompisar och eftersom området ligger skyddat från biltrafik och vi har bra överblick kan vi låta barnen springa och leka eller cykla runt häromkring utan att behöva vara oroliga. Det finns en lekplats på området som killarna gillar att leka på, och fotbollsplaner finns bara ett stenkast bort. Vi har nära till förskola och skola, och att cykla till badplatsen tar bara några minuter. Perfekt om man inte alltid har tillgång till bil, till exempel.

Vad tycker ni om lägenheten?

- Den är ljus och har lagom öppen planlösning, med tre sovrum som man kan stänga dörren om sig, om man vill. Att vi har en egen entré via entrébalkong gör att lägenheten inte får så mycket ”lägenhetskänsla”, känslan blir mer som ett fristående boende. En sak som också är väldigt positiv är att isoleringen är riktigt bra. Vi hör inte ljud från trafiken utanför och behöver inte vara oroliga för att störa grannar.

Vad ser ni fram emot när området är komplett?

- Det ska bli spännande att se hela området när det är klart. Allt som kommer att finnas i området utöver bostäderna gör att det blir ännu mer bekvämt att bo här. Gymmet och badtunnan kommer vi säkert att utnyttja en hel del, och grillplatsen förstås. Det gemensamma klubbhuset för kalas blir smidigt att ha tillgång till, inte minst för barnens kalas. Och kolonilotterna! På vår täppa ska vi odla egna grönsaker och ha minidrivhus.

Äldre nyheter

2018-01-15

Öppet hus på Fastighetsbyrån 22/1

Nytt år, nytt boende? Chansen att köpa bostad i Brf Berwald finns fortfarande. För tillfället finns följande kvar: Radhus –  2 395 000 kr – 2 kvar! Parradh...

Läs mer
2017-12-22

Snart är hälften av bostäderna i Brf Berwald sålda

Intresset för Berwald på Hestra är stort – nu är nästan hälften av bostäderna sålda! Vill du också bo naturskönt, nära till allt - p&ari...

Läs mer