2017-06-08

Cernera och Dreem vinner markanvisningstävling i Rosendal, Uppsala

Det vinnande förslaget innefattar Rosendal etapp 3 i hjärtat av Rosendal, en central stadsdel I Uppsala. I förslaget ingår 48 flerrumslägenheter – ett bekvämt boende som uppmuntrar till att äldre och unga kan bo tillsammans. Här finns en vinterträdgård med gemensamt växthus/orangeri med möjlighet till skafferi och kompostering på gården. Bottenvåningarna är aktiva och transparenta, här finns uppglasade cykelrum och tvättstugor med övriga gemensamma ytor som uppmuntrar till social samvaro bland de boende.

 Kvarteret är utformat i en modern men tidlös design där stommen är av massivträ med hög hållbarhetsfaktor. Fasaderna är av varierande struktur och gestaltas med gedigna naturmaterial med lång hållbarhet. För de boende har ekologiska och sociala lösningar prioriterats.

-        Vi är stolta över att tillsammans med Dreem få möjligheten att få utveckla ett område som tilltalar alla åldersgrupper och som ligger i framkant i allt från arkitektur och materialval till sociala lösningar, säger Sebastian Brandt, projektchef på Cernera.

I markanvisningstävlingen har det vinnande förslaget utsetts bland 51 inkomna anbud.

Fortsättningsvis kommer detaljplan och bygglov att utvecklas tillsammans med Uppsala Kommun för att sedan sätta planerna i verket och utveckla det nya Rosendal.

Äldre nyheter

2017-06-02

Cernera förstärker med ny redovisningschef

Vi välkomnar Elisabeth Matzén, vår nya redovisningschef som kommer att leda redovisningsarbetet på huvudkontoret i Borås. Hon kommer att ansvara för och utveckla red...

Läs mer
2017-06-01

Välkommen på öppen visning

Försäljningen av etapp 3 i Trädgårdsstaden Hestra pågår för fullt. Nu har du möjlighet att se utvalda lägenheter i etapp 2, som står klara fö...

Läs mer