2018-03-13

Cernera förvärvar fastigheten Armbåga 1

Cernera utökar sitt bestånd med drygt 7 300 kvadratmeter kontors- och lagerytor genom förvärv av fastigheten Armbåga 1 i Borås.

Armbåga 1 ligger i ett kommersiellt attraktivt område i Knalleland, nära Borås Arena. Idag finns bland andra Play Nöjesdistribution och Aventi i fastigheten och det finns utrymme för fler hyresgäster.

Fastigheten byggdes 1898 med tillbyggnader 1909 och 1915. På 1990-talet renoverades den till kontors-och industrihotell. Kontorsytorna i fastigheten är moderna och väl uppdaterade. Lagerytorna är flexibla och det finns både lastbrygga, hissar samt port i marknivå.

-        Armbåga ligger strategiskt bra till i ett av Borås starkaste handelsdistrikt, nära även till flera restauranger och bostadsområden. Det finns också bra parkeringsmöjligheter. Lokalerna är välskötta och vi ser en bra utvecklingspotential i fastigheten, säger Lars Angwald, vd för Cernera.

Ytorna i byggnaderna fördelar sig i dagsläget såsom ca 4.600 kvm kontor och resterande kvm lager. I dagsläget är allt uthyrt men några attraktiva kontors- och lagerytor kommer att bli hyreslediga under 2018.

-        Cernera jobbar långsiktigt för ett attraktivt Borås och sätter kundens behov i fokus. Därför ser vi dem som rätt köpare, säger Mikael Gunnarsson, representant för säljarna.

Genom förvärvet förstärker Cernera sin position som en av Borås starkaste fastighetsaktörer.

Äldre nyheter

2018-03-12

20 % av bostäderna i Brf Lorensberg 3 redan sålda

Igår var det säljstart för projektet Lorensberg 3. Vi konstaterar att intresset är stort från start - redan efter första dagen är 20 procent av lägenheterna i...

Läs mer
2018-03-07

Snart säljstart för Lorensberg 3

På söndag den 11 mars påbörjas försäljningen av bostäderna i brf Lorensberg. Säljstart sker kl 09.00 hos Fastighetsbyrån, Allégatan 59...

Läs mer