Inspiration

I en värld där allt händer snabbare och intrycken blir fler, söker vi oss alltmer till ursprungliga värderingar och ideal. Vi fokuserar på relationer, familj och vänner - och det speglar våra hem. Livskvalitet är viktigare än status. Det påverkar också vårt val av inredning och sätter en naturlig prägel på allt från färgskalor till material.

Hållbar inredning

I takt med att tekniken blir allt mer integrerad i vår vardag ökar vårt behov av att koppla ner och stänga av - att leva i nuet. Upplevelser och fritid blir viktigare för oss. Vi månar i högre grad om kommande generationer och vi strävar allt mer efter att försöka leva mer ekologiskt och hållbart. Vi har tröttnat på slit och släng, istället satsar vi på kvalitet och sätter vi en personlig prägel på våra hem, med saker vi verkligen gillar och som håller år efter år.

Levande material och mjuka färger

Vår längtan efter det ursprungliga sätter sin prägel också i valet av material och färger. Materialen är levande och hämtade från naturen, färgerna är varma och ljusa i toner som ger rymd åt rummen och som lyfter fram materialen och strukturerna. Den ljusa basen matchar vi med naturliga dova nyanser och mättade pasteller som skapar lugn och harmoni. Eller mer färgglada accentfärger för den som vill. En ombonad och välkomnande känsla, med enkelhet som bas.

Öppenhet mellan ute och inne

Gränserna mellan ute och inne suddas ut alltmer. Vi vill ha kontakt med ljuset och naturen och det speglar hur vi bygger och väljer bostäder. Högt i tak, stora fönster med stort ljusinsläpp, rymliga uteplatser som ger tillgång till solen många timmar på dygnet är attraktivt för de flesta av oss. Inglasningsbara balkonger och uteplatser blir allt vanligare och blir som ett extra rum där man kan umgås och få kontakt med naturen året om.

Personlighet varar längst

Till sist - den starkaste trenden, är alltid att inreda personligt och med hjärtat. Att utgå från saker du tycker om och hitta det som är unikt och som speglar dig som bor där.