Fastighet
Centrum

Pallas

Adress: Lilla Brogatan 8, 503 30 Borås, Sverige Arkitekt: Alessandro Ripellino & Tengbom Arkitekter Byggnadsår: 2019 Total area: 10 000 kvm

Kvarteret Pallas är beläget utmed Viskan mittemot Stadsparken i själva hjärtat av Borås. Tidigare har Pallashuset, som samägs mellan Cernera och Järngrinden, bestått av äldre handelsytor och ett parkeringsgarage. Dessutom planeras för nybyggnation av ett höghus – Pallas Tower.

Kvarteret Pallas är beläget utmed Viskan mittemot Stadsparken i själva hjärtat av Borås. Tidigare har Pallashuset, som samägs mellan Cernera och Järngrinden, bestått av äldre handelsytor och ett parkeringsgarage. Omfattande och ambitiösa om- och tillbyggnadsarbeten har under 18 månaders tid gjorts i hela fastigheten som idag står klar. Dessutom planeras för nybyggnation av ett höghus – Pallas Tower.Syftet med Pallasprojektet är att återskapa fördelarna från den tid då kvarteret präglades av optimism och framtidstro. Därför har det varit viktigt att förmedla design och funktion i ett bredare perspektiv, med bästa möjliga kvalitet. Pallas är med andra ord ett signum för sin samtid – och för Borås framtid.
Projektet omfattar totalt cirka 140 lägenheter. I februari 2017 blev de 40 unika lägenheterna i två plan på Pallashusets tak – Pallas Roof. Utöver det planeras cirka 100 lägenheter det intilliggande höghuset om 27 våningar – Pallas Tower.
Samtliga handelsytor uppgraderas och utvecklas för att motsvara samtidens och framtidens kommersiella realitet. De nya merkantila ytorna om cirka 10 000 kvm ligger i två plan. Gallerian – Pallas Shopping – är hemvist åt Gina Tricot, Cervera, Joel Jolina, Normal, Rituals, Bowlers, Balthazar, Nordic Wellness och GL Nails. Hyresgäster i byggnadens kontorsdel – Pallas Office – är Aspia, TF Bank och Järngrinden.För att ytterligare stärka Pallas kommersiella potential och tillgänglighet har även fastighetens parkeringsanläggning renoverats. Här finns cirka 380 parkeringsplatser.
Pallas har ett attraktivt läge i centrala Borås med butiker, restauranger, detaljhandel och stadsliv runt knuten – och nära även till Högskolan och Simonsland. Pallas har också närhet till frekvent kollektivtrafik, Södra Torget och Borås resecentrum.
Person/varuhiss, komfortkyla, fjärrvärme, fiberoptik, källsortering. Internetanslutning via fibernät.
Cernera: 50% Järngrinden 50%

Fakta om fastigheten

AdressLilla Brogatan 8-14
OrtBorås
StadsdelCentrum
Total area10 000
HissJa
UppvärmningFjärrvärme
BredbandFiber
KällsorteringJa
ParkeringJa, 380 platser i huset

Visioner för fastigheten

I Pallashuset mitt i Borås står ett modernt köpcentrum klart, kompletterat med 40 spännande takbostäder – Pallas Roof. Samtidigt pågår arbetet med den intilliggande tornbyggnaden – Pallas Tower – som med 27 våningar och cirka 102 bostäder blir en imponerande profilbyggnad för hela Borås.

Lägenheterna planeras för att maximera utsikten över Borås centrala delar, Viskan och Stadsparken, som ligger alldeles intill. De fina vyerna och närheten till vatten, grönska och himmel är tillsammans med det unikt centrala läget och bra parkeringsmöjligheter i Pallas eget parkeringshus är några av de starkaste skälen till att flytta till.

Utbud & Avstånd

Centrum
0 m
Buss
300 m
Tillgänglighet
Ja
Park
60 m
Vatten
40 m
Gångstråk
25 m
Restaurang
0 m
Affär
0 m
Parkering
Ja

Lediga lokaler i Pallas

Butikslokaler
Exteriör bild av Pallas från Stadsparken och Hallbergsbron. Sommarblå himmel och husetsfasad speglar sig i ån Viskans vatten.
Lilla Brogatan 14, Borås

Unik butikslokal i välbesökta Pallas Shopping

197 m²
Kontorslokaler
Lilla Brogatan 6, Borås

Litet unikt kontor i centralt läge

75 m²
Butikslokaler
Butikslokal i Pallas Shopping. Exteriör vy av Pallashuset mot Viskan som rinner precis utanför. I förgrunden ligger teaterbron som leder mot Stadsparken.
Lilla Brogatan 14, Borås

Butikslokal i Pallas Shopping

350-670 m²

Intresseanmälan


  Läs Cerneras villkor om behandling av personuppgifter

  Kontakt

  Patrik Hjert

  Kund-/uthyrningsansvarig
  Mobil: 070-926 81 68
  patrik.hjert@cernera.se