Pallas Tower

Äntligen är planerna antagna för Pallas höga tornbyggnad – Borås nya landmärke och stadssymbol. Med sina 33 våningar och cirka 130 bostäder blir Pallas Tower en imponerande profilbyggnad för hela Borås. 

Projekt: Pallas Tower
Adress: Hallbergsplatsen, Borås
Arkitekt: Tengbom Arkitekter

Allmän info

Pallas Tower ritas av en välkänd svensk arkitektbyrå, Tengbom Arkitekter, och lägenheterna anpassas till ett modernt helhetstänkande där funktion, material och utsikt är självklara och viktiga delar. Lägenheterna planeras för att maximera utsikten över Borås centrala delar, Viskan och Stadsparken, som ligger alldeles intill. De fina vyerna och närheten till vatten, grönska och himmel är tillsammans med det unikt centrala läget och bra parkeringsmöjligheter några av de starkaste skälen till att flytta till Pallas Tower.

Strandpromenaden invid Pallashuset och Pallas Tower planeras att lyftas fram och bli ett levande promenadstråk, med inslag av   handel och serveringar. Tanken är att den ska bli en förlängning av den trevliga atmosfär som skapats på Sandwalls plats.

Visionsbilden ovan visar hur projektet kan komma att se ut när det är klart.

Pallas Tower är ett samarbetsprojekt mellan Cernera och Järngrinden.

Mer information och intresseanmälan

Närservice

Pallas Tower har ett mycket attraktivt läge i centrala Borås med butiker, restauranger, detaljhandel och stadsliv runt knuten. På bekvämt avstånd ligger Högskolan och Simonsland. Frekvent kollektivtrafik, Södra Torget och Borås resecentrum finns alldeles i närheten.

Kort fakta

Antal planerade bostäder: Ca 130 
Total bostadsarea: Ca 9 600 kvm
Arkitekt: Tengbom Arkitekter
Ägarandel: 50 %

Projekt: Pallas Tower
Adress: Hallbergsplatsen, Borås
Arkitekt: Tengbom Arkitekter

Kontaktperson

Felix Smith Försäljningschef bostad Telefon: 033-29 01 91 Mobil: 0738-21 01 21 felix.smith@cernera.se