Om oss

FÖR EN ATTRAKTIV STAD
– MED KUNDENS BEHOV I FOKUS

Välkommen till Cernera –  ett av Västsveriges största privatägda fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar, förädlar och utvecklar kommersiella fastigheter i utvalda tillväxtregioner. Vi är också en etablerad aktör inom bostadsutveckling.

Under mer än tre decennier har vi utvecklats till vad vi är idag  –  ett marknadsledande och finansiellt starkt bolag som möter dagens krav på en modern fastighetsförvaltning, med styrkan att ta oss an små som stora byggprojekt.

Som engagerad och expansiv fastighetsägare arbetar vi aktivt för en levande stadsmiljö, där människor vill leva, bo och jobba. För även om våra fastigheter är grunden i vår verksamhet, är vi lika intresserade av människorna som vistas där. Att forma attraktiva platser för framtiden och skapa ett långsiktigt värde. För oss själva, för våra kunder och för vårt samhälle.

Vår framgång bygger på en gedigen erfarenhet, unika spetskompetenser och en stark lokal kännedom om de marknader vi verkar inom. Vi har också goda relationer och väl utvecklade samarbeten med erkänt duktiga konsulter, allt från namnkunniga arkitekter till teknikkonsulter. Det ger oss möjligheten att alltid leverera med kvalitet i varje detalj. Oavsett om det gäller lokaler eller bostäder.

För oss är det naturligt att verka för en hållbar framtid i alla satsningar. Det gör vi bland annat genom att skapa förutsättningar för källsortering, minskad energiförbrukning och minskade utsläpp. Men också genom att ta ansvar – ekonomiskt, socialt och etiskt.

Cernera har en egen förvaltningsvolym på drygt 1,2 miljarder kronor och utöver det har vi en projektportfölj med cirka 1 800 byggrätter för bostäder i olika skeden. Och fler blir det. Under 2017 har vi medverkat till fler än 150 bostäder i produktion och för 2018 räknar vi med produktion av ytterligare lika många.

Cernera verkar inom affärsområdena:

FÖRVALTNING OCH FASTIGHETSUTVECKLING

– av kontor, butiker, hotell, logistik- och produktionslokaler samt bostäder. Alltid med kreativa lösningar nära till hands om våra kunders behov förändras.

BOSTADSUTVECKLING

– från förvärv, idé, planutveckling och bygglov till upphandling, genomförande, marknadsföring och försäljning av lägenheter eller byggrätter.

 


Cerneras projekt - presentation

Cerneras lokaler - presentation